McDonald's od dnes pozýva na burger aj bezlepkáčov.
24. február 2020
Bratislava, 24. február 2020 – V slovenských reštauráciách McDonald's, ktoré sú v koncepte reštaurácií novej generácie, si môžu ikonické burgre vychutnať aj ľudia s intoleranciou na lepok. Mekáč má pre nich od dnes v ponuke bezlepkovú (bezgluténovú) žemľu. S novým pečivom značka servíruje svoje najobľúbenejšie burgre ako McRoyal, Doble McRoyal, Single Big Tasty Bacon a Double Big Tasty Bacon.
Novinka je odpoveďou na aktuálne výživové trendy a potreby mnohých zákazníkov. „Veľmi pozorne vnímame meniace sa požiadavky našich zákazníkov, medzi ktorých pribúdajú ľudia s rôznymi potravinovými intoleranciami, čo ich limituje v stravovaní aj v našich reštauráciách. Aj na základe ich spätnej väzby sme sa preto rozhodli zaradiť do ponuky bezlepkové pečivo v rámci prípravy našich najobľúbenejších burgrov. Veríme, že zmenou potešíme všetkých našich priaznivcov, ktorí si z tohto dôvodu nemohli vychutnať naše burgre s plnou chuťou pečiva. Budeme rovnako radi, ak nová alternatíva žemle osloví aj ľudí, ktorí dávajú prednosť bezlepkovému pečivu z rôznych iných osobných či výživových dôvodov,“ hovorí Lucia Poláčeková, PR Supervízor pre McDonald´s na Slovensku. Doplatok za bezlepkovú žemľu k jednotlivým burgrom je 1 euro.
Prechod na bezlepkovú verziu burgrov je súčasťou inovácií konceptu reštaurácií novej generácie. Reštaurácie McDonald's servírujúce burgre s bezlepkovými žemľami musia byť vybavené špeciálnymi toastermi. „Pre nás je prvoradá bezpečnosť potravín a na to nadväzujúca bezpečnosť našich zákazníkov,“ dopĺňa L. Poláčeková.
Bezgluténové žemle dodáva do siete reštaurácií McDonald's v ČR a SR fínska spoločnosť Moilas, ktorá zaručuje ich kvalitu a bezpečné zloženie. Všetky žemle v ponuke McDonald's, vrátane štandardných, neobsahujú žiadne konzervačné látky alebo iné škodlivé prímesi.
Spoločnosť McDonald's konzultovala špecifiká zákazníkov s intoleranciou na glutén ako aj problematiku celiakie s Mikulášom Hajtášom, predsedom Občianskeho združenia celiatikov.
„Sme radi, že spoločnosť McDonald's myslí aj na celiatikov, ktorí doteraz, bohužiaľ, zo zdravotných dôvodov nemali možnosť vychutnať si ponuku burgrov. Dopady tohto ochorenia na kvalitu a spôsob života sú v mnohých prípadoch obmedzujúce a pre bežnú populáciu nepredstaviteľné. Každá nová alternatíva stravovania prináša väčšiu slobodu a rôznorodosť do našich životov. Pevne verím, že zákazníkom budú burgre s bezlepkovým pečivom chutiť,“ dodáva M. Hajtáš.
O spoločnosti McDonald's Slovensko
Spoločnosť McDonald's pôsobí na slovenskom trhu od roku 1995. Prvá reštaurácia bola otvorená v Banskej Bystrici. V novembri roku 2003 vznikla na Slovensku charitatívna organizácia Ronald McDonald House Charities. Aktuálne je na Slovensku 33 reštaurácií, z ktorých je 15 v Bratislave a ostatných 18 v Banskej Bystrici, Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Martine, Nitre, Prešove, Prievidzi, Trenčíne, Trnave, Zvolene, Žiline a na diaľničnom úseku R1 smer Beladice. Súčasťou 25 reštaurácií je obľúbený koncept McCafé, ktorý sa predstavil v roku 2009. V tomto roku predstavila značka McDonald's na Slovensku prvé reštaurácie z konceptu reštaurácií novej generácie. Do konca roku 2020 budú mať zavedený tento inovatívny koncept všetky reštaurácie na Slovensku. V ankete Najzamestnávateľ roka za rok 2018 9 sa spoločnosť McDonald's Slovensko umiestnila na 1. mieste v kategórii Cestovný ruch, gastro, hotelierstvo, ktoré obhájila aj v roku 2019. Nedávno spoločnosť spustila v hlavnom meste v 4 vybraných reštauráciách aj doručovaciu službu McDelivery.