Nový McDonald's v Dunajskej Strede sa pýši moderným dizajnom, službou Zaparkuj a vyzdvihni a tiež elektronabíjacou stanicou

19. október 2023

Spoločnosť McDonald's otvára na Slovensku svoju v poradí 43. reštauráciu, druhú na južnom Slovensku, po Nových Zámkoch, tentokrát v Dunajskej Strede. Prevádzka rozširuje portfólio reštaurácií novej generácie, ktoré sa vyznačujú inovatívnymi  udržateľnými riešeniami, vylepšenými službami pre zákazníkov a moderným dizajnom. Ani v tejto prevádzke nebude chýbať obľúbená kaviarenská časť McCafé či možnosť prevziať objednávku realizovanú cez mobil priamo na parkovisku.

Spoločnosť McDonald's ako najväčší prevádzkovateľ reštaurácií na Slovensku, pokračuje v plánovanej expanzii. V Dunajskej Strede otvára novú, v poradí už 43, reštauráciu na Slovensku. „Sme potešení, že sa nám darí upevňovať pozíciu lídra na našom  trhu a zároveň sa rozrastať do ďalších i menších miest na Slovensku. Otvorenie novej reštaurácie  v Dunajskej Strede je pre nás príležitosť ponúkať naše kvalitné a chutné produkty za výhodné ceny aj v tejto časti južného  Slovenska, kde sme minulý rok  sprístupnili  aj reštauráciu v Nových Zámkoch. V tejto prevádzke si nájde prácu  až 80 ľudí, ktorí veríme, že budú spokojní a na našich zákazníkov - ako to u nás býva zvykom – vždy milí a usmiati," hovorí Lucia Poláčeková, PR manažérka McDonald's pre ČR/SR.

Nová reštaurácia ponúka okrem obľúbeného jedla aj príjemné rodinné prostredie v nadčasovom dizajne Luna, pre ktorý sú typické okrúhle a polkruhové tvary, drevené povrchy, ale aj použitie materiálov ako oceľ a betón. Priestory reštaurácie sú dobre prispôsobené na rýchle a jednoduché objednávanie. Pre návštevníkov je pripravených 8 samoobslužných objednávacích plôch, tzv. kioskov. Pri každom nákupe cez samoobslužné kiosky môžu zákazníci finančne podporiť činnosť neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities, ktorá už takmer 20 rokov  realizuje  rekonštrukcie  detských oddelení v nemocniciach po celom Slovensku. Nová reštaurácia na mape Slovenska disponuje v interiéri 128 miestami na sedenie. Pôžitok z dobrého jedla na čerstvom vzduchu si môže na terase vychutnať až 68 zákazníkov. Rodiny  s deťmi ocenia obľúbené vonkajšie detské hracie ihrisko Playland a súčasťou reštaurácie je aj kaviarenská časť McCafé s pestrou ponukou kávy a  koláčov.

Z reštaurácie si zákazníci budú môcť objednávať ešte pred vkročením do nej, a to prostredníctvom aplikácie a v nej uvedenej služby  MyOrder, alebo priamo v prevádzke, ak by boli obsadené samoobslužné kiosky, či pult, a to jednoduchým zadaním čísla stolu. Objednávky vtedy automaticky prináša zamestnanec priamo k stolu zákazníka.  Novinkou je aj služba Zaparkuj a vyzdihni. „K našim posledným novinkám v rýchlom objednávaní pre vodičov áut  je služba Zaparkuj a vyzdvihni. Na dvoch vyhradených parkovacích miestach určených pre túto službu si môže šofér po objednaní cez aplikáciu MyOrder prevziať svoje jedlo pohodlne bez toho, aby vystupoval zo svojho auta,“ dodáva  Poláčeková.

Pre tých, ktorí dávajú prednosť objednávaniu cez okienko, je k dispozícii obľúbený McDrive. Pred prevádzkou je dostupných 44 parkovacích miest pre zákazníkov reštaurácie, pre cyklistov bude vyhradený špeciálny stojan na bicykle a majitelia elektromobilov môžu počas konzumácie načerpať tiež potrebnú energiu do svojich elektromobilov.

Čerstvo otvorená prevádzka spĺňa všetky štandardy McDonald's reštaurácie novej generácie. Je koncipovaná s ohľadom na trvalú udržateľnosť a vyznačuje sa radom moderných technológií. V rámci reštaurácie je tak umiestnená napríklad LOV fritéza s až 40 % úsporou oleja (ten následne putuje na ďalšie energetické spracovanie), gril na mäso s nižšou spotrebou energie či ekologickejšej mraziarenské chladiče, alebo šetrné LED osvetlenie. Reštaurácia taktiež disponuje nainštalovaným rozvádzačom s inteligentnou ovládacou jednotkou ktorá sama spúšťa jednotlivé stroje čo výrazne pomáha šetriť elektrickú energiu. Prevádzka je taktiež vybavená špeciálnou miestnosťou na triedenie odpadu po zákazníkoch, kde zaškolenému zamestnancovi prejde rukami každý jeden použitý obal. Celkovo sa spoločnosť venuje triedeniu odpadu už osemnásť rokov.